Uutislistaukseen

Toimintaohjeet koronavirustilanteen vuoksi, päivitetty 17.1.2021

18.12.2020 10.53

Viranomaiset ovat jatkaneet Pohjois-Pohjanmaan kokoontumisrajoituksia 1.2.2021 saakka.  Sen vuoksi Haapajärven seurakunnassa ovat voimassa seuraavat kokoontumisrajoitukset.  Mahdollisista muutoksista tiedotetaan seurakunnan verkkosivulla ja Facebookissa.

1. Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Kristuksen kirkastumisen kirkon jumalanpalvelukset pidetään suljetuin ovin siten, että paikalla saa olla korkeintaan 10 jumalanpalveluksen toimittamiseen osallistuvaa henkilöä.  Jos kirkossa pidetään messu, seurakuntalaisille varataan mahdollisuus tulla ehtoolliselle kirkkoon messun jälkeen.  Näin toimitaan esim. 24.1.

Kirkolliset toimitukset eli kasteet ja hautaan siunaamiset toimitetaan ensisijaisesti Kristuksen kirkastumisen kirkossa.  Toimituksissa voi olla läsnä korkeintaan 10 osallistujaa sekä lisäksi pappi, kanttori ja suntio.  Pastoraalisen harkinnan perusteella hautaan siunaamisessa voi olla kuitenkin enemmän kuin 10 osanottajaa, jos turvaväleistä huolehditaan (vähintään 2 metriä).  Joka tapauksessa tilaisuuden tulee olla pienimuotoinen.  Päätöksen sallittavasta väkimäärästä tekee siunaava pappi.  Määräykset osallistujamääristä ja turvaväleistä koskevat myös seurakunnan tiloissa olevia muistotilaisuuksia.  Pappi ja kanttori eivät osallistu muualla järjestettäviin muistotilaisuuksiin.  Jos kastetta ei voida järjestää kirkossa, papin tulee poistua paikalta välittömästi, kun kaste on toimitettu.

2. Muu kokoava toiminta

Seurakunnan kaikki kokoava toiminta perutaan 1.2.2021 saakka.  Lasten ja nuorten toiminta voi kuitenkin jatkua soveltuvin osin.  Päiväkerhojen toiminta alkaa kuitenkin 19.1.  

3. Kotikäynnit, hoivakodit ja yksityinen ehtoollinen

Kotikäyntejä suoritetaan vain erityisen painavista syistä.  Hoivakodeissa ja vastaavissa toimitaan heidän omien ohjeidensa mukaisesti.

4. Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto

Seurakunnan toimistot ovat avoinna normaalisti.  Suositellaan kuitenkin asiointia puhelimitse tai sähköpostilla.