Nuoren ja vanhan ihmisen yhteen liitetyt kädet

Auttaminen, diakonia

Diakonia on auttamista, joka nousee uskosta Kristukseen

Seurakunnan diakonian palvelut on tarkoitettu jokaiselle, joka kokee tarvitsevansa kuuntelijaa ja vierelläkulkijaa.  Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä silloin kun tarvitset esimerkiksi kuuntelijaa, hengelliset kysymykset askarruttavat, sairaus yllättää, ihmissuhteissa on hankalaa tai jos yksinäisyys ahdistaa. Myös jos työttömyys tuottaa vaikeuksia, päihteiden käyttö rasittaa elämääsi tai taloudelliset huolet voivat olla taakkana, silloinkin olemme sinua varten.

Taloudellinen avustaminen

Diakonian apu on ensisijaisesti henkistä ja hengellistä tukea eli keskustelua ja sielunhoitoa, mutta taloudellinen avustaminen on myös osa diakoniatyötä. Taloudellisen avustamisen perusteena on aina ihmisen hätä ja avun tarve sekä yksilöllinen tilanne. Tuki on tilapäistä ja kertaluonteista eikä avustaminen voi olla säännöllistä. Taloudellinen avustaminen on pääosin ruoka-apua.

EU-ruoka-avustuksia ja kauppojen hävikkiruokaa jaetaan kaksi kertaa viikossa Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry:n tiloissa. Jakopäivät ovat tiistai ja perjantai klo 11-13.

Diakoniatyöntekijä:

Vastaanotto- ja avustusasioissa on käytössä ajanvaraus. Ajan diakoniatyöntekijän vastaanotolle voi varata puhelimitse tai sähköisesti. Korona-aikana keskustelemme pääasiassa puhelimitse.

vs. diakoniatyöntekijä Merja Koskela p. 050-5236239, merja.koskela@evl.fi

Diakoniatoimisto: Ronkaalankuja 3 (Seurakuntakodilla)

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Apua parisuhteen kriiseihin

Miten perheessäsi voidaan? Tarvitsetko apua parisuhteen kriisiin? Haapajärven seurakunta kuuluu Kalajoen rovastikuntaan, jonka seurakunnilla on yhteinen perheasiain neuvottelukeskus Ylivieskassa.  Työntekijöinä on kaksi perhenuvojaa, jotka saaneet työhönsä ammatillisen kolutuksen.  Perheneuvontakeskuksen palvelut ovat maksuttomia.  Perheasiain neuvottelukeskuksen tiedot löytyvät tästä linkistä.

Perheasiain neuvottelukeskuksen työntekijät Sirpa Järvelä ja Anne Sumela

Sateenvarjo sinistä taivasta vasten

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus