Nuoren ja vanhan ihmisen yhteen liitetyt kädet

Auttaminen, diakonia

Diakonia on auttamista, joka nousee uskosta Kristukseen

Seurakunnan diakonian palvelut on tarkoitettu jokaiselle, joka kokee tarvitsevansa kuuntelijaa ja vierelläkulkijaa.  Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä silloin kun tarvitset esimerkiksi kuuntelijaa, hengelliset kysymykset askarruttavat, sairaus yllättää, ihmissuhteissa on hankalaa tai jos yksinäisyys ahdistaa. Myös jos työttömyys tuottaa vaikeuksia, päihteiden käyttö rasittaa elämääsi tai taloudelliset huolet voivat olla taakkana, silloinkin olemme sinua varten.

Taloudellinen avustaminen

Diakonian apu on ensisijaisesti henkistä ja hengellistä tukea eli keskustelua ja sielunhoitoa, mutta taloudellinen avustaminen on myös osa diakoniatyötä. Taloudellisen avustamisen perusteena on aina ihmisen hätä ja avun tarve sekä yksilöllinen tilanne. Tuki on tilapäistä ja kertaluonteista eikä avustaminen voi olla säännöllistä. Taloudellinen avustaminen on pääosin ruoka-apua.

EU-ruoka-avustuksia ja kauppojen hävikkiruokaa jaetaan kaksi kertaa viikossa Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry:n tiloissa. Jakopäivät ovat tiistai ja perjantai klo 11-13.  Ruokapankissa asiointiin tarvitset lähetteen, jonka saa ilmaiseksi diakoniavastaanotolta tai kirkkoherranvirastosta.  

Diakoniatyöntekijän vastaanotto ajanvarauksella 

Vastaanotto- ja avustusasioita hoitavat diakoni Maria Paananen, 044-7698235, maria.paananen@evl.fi ja kirkkoherra Kari Tiirola, 044-7698233, kari.tiirola@evl.fi.  Ajan voi varata puhelimitse tai sähköpostilla.  

 

 

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Apua parisuhteen kriiseihin

Miten perheessäsi voidaan? Tarvitsetko apua parisuhteen kriisiin? Haapajärven seurakunta kuuluu Kalajoen rovastikuntaan, jonka seurakunnilla on yhteinen perheasiain neuvottelukeskus Ylivieskassa.  Työntekijöinä on kaksi perhenuvojaa, jotka saaneet työhönsä ammatillisen kolutuksen.  Perheneuvontakeskuksen palvelut ovat maksuttomia.  Perheasiain neuvottelukeskuksen tiedot löytyvät tästä linkistä.

Perheasiain neuvottelukeskuksen työntekijät Sirpa Järvelä ja Anne Sumela

Sateenvarjo sinistä taivasta vasten

Ota yhteyttä

Kirkkoherra

Kalajoen rovastikunnan lääninrovasti, työnohjaaja, organisaatiokonsultti

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus