Lapset tutkivat sieniä

Perhekerho

Perhekerhossa on aikaa olla yhdessä tasaveroisesti ja kiireettömästi. Jokainen lapsi ja aikuinen on tervetullut. Kerhon aikataulu on sinulle liukuva kello 10.00 ja 11.45 välillä.  Perhekerhossa on tarjoilua, kerran kuussa on myös keitetty puuroa. Kerhossa on mahdollisuus askarrella, leikkiä ja jakaa kokemuksia toisten samassa elämäntilanteessa olevien aikuisten kanssa. Joskus myös leivomme. Kerhokauden aikana ulkoilemme useamman kerran. Kerhomme teemat vaihtelevat ja toisinaan meillä käy myös vierailijoita. Kerhossa on läsnä aikuisia "lisäsyleinä". Päätteeksi vietämme  yhteisen hiljentymishetken. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.  

Perhelähtöisyys

Perhelähtöisessä seurakunnassa olemme rohkeasti kristittyjä yhteistyökumppaneita kaikenlaisten perheiden kanssa.  kannustamme perheitä aktiivisiksi toimijoiksi ja vaikuttajiksi, kuuntelemme perheiden tarpeita ja toiveita ja tunnistamme perheiden moninaisuuden.  Parisuhteen ja vanhemmuuden kysymysten ammattitaitoista apua on löydettävissä myös rovastikuntamme yhteisiltä työntekijöiltä Kalajoen rovastikunnan perheasiainneuvottelukeskuksesta.

Rukoilemme perheiden kanssa ja heidän puolestaan.  Iloitsemme yhdessä perheiden kanssa.  Jos murhe kohtaa, emme jätä yksin.  On hyvä muistaa, että seurakunta olemme me kaikki yhdessä.  Jokainen meistä voi olla arkienkelinä toinen toiselle.  Vastavuoroisuus kantaa.

Monen sukupolven kohtaamisia

Millaista eri sukupolvien yli tapahtuvaa kohtaamista voisimme mahdollistaa? Ainakin perhekerhossa on auttavina käsinä isovanhempi-iässä olevia seurakuntalaisia.  Perhekerho onkin välillä kolmen sukupolven kerho, sillä kerhoon saavat tulla lastenlastensa kanssa myös isovanhemmat.

Seurakuntakoti saa olla perheiden olohuone.  Kuulemme mielellämme toiveita erilaisista kokoontumistavoista ja unelmista.  Jokaisen jumalanpalveluksemme, ei vain perhemessujemme tulee olla sellaisia, että perheet voivat tulla. 

Kotikirkossamme on Hyvän paimen lastenpaikka.  Se kutsuu viivähtämään Martta-pupun ja Irmeli-nallen ja muiden seurassa. 

Seurakunta on turvapaikka myös silloin, jos elämä kolhii.

paloauto, palomies, lapsia ja aikuisia

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori

Lapsi-ja perhetyön pappina työ rakentuu kuitenkin kaikenikäisten seurakuntalaisten kanssa yhdessä toimimiseen, kohtaamiseen ja palvelemiseen