Seurakuntakoti

Ronkaalankuja 3 , 85800 Haapajärvi
044 769 8222 (varaukset), 044 7698 225 (emäntä)
(08) 439 5100 (varaukset)

Avoinna maanantaista torstaihin klo 9 - 15, muina aikoina sopimuksen ja tilaisuuksien mukaan

Seurakuntakoti

Haapajärven seurakuntakoti on nimensä mukaisesti seurakunnan monien toimintojen koti.  Talosta löytyvät niin seurakunnan toimistot kuin tilat perhejuhlille ja monenlaisille pienryhmille.  Seurakuntakoti on myös avoin kohtaamispaikka kaikille seurakuntalaisille maanantaista torstaihin.

Seurakuntakoti ympäristöineen on saanut varauksetonta kiitosta niin paikkakuntalaisilta kuin vierailijoiltakin.  Vaikka talo on valmistunut jo vuonna 1967, sen tilaratkaisut ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi seurakuntatyön monista muutoksista huolimatta.  Taloa on remontoitu 80-90 –lukujen taitteessa, jolloin suunnitelmat teki talon alkuperäinen arkkitehti Touko Saari.  Viimeisin peruskorjaus valmistui tammikuussa 2019.  Peruskorjauksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Paloranta.  Samalla talon nimi muuttui virallisesti Seurakuntatalosta Seurakuntakodiksi.

Seurakuntakotiin ovat keskittyneet  kaikki seurakunnan perustoiminnot kirkkoherravirastosta päiväkerhoihin.  Talossa on työhuoneiden ja kahden salin, Seurakuntasalin ja Olohuoneen lisäksi kaksi kappelia: Marian kappeli sekä Mikaelin kappeli.  Tiloista löytyvät myös nuorisotyön käytössä oleva Yläsali sekä alakerran Kamarit, joissa toimivat mm. päiväkerho ja perhekerho.

Marian kappelissa voidaan toimittaa kasteita ja kirkollisia vihkimisiä.  Kappeliin kokoonnutaan myös messuun ja erilaisiin rukoushetkiin.  Alttarissa olevan Käsittätehty -ikonin kuten Seurakuntakodin aulassa olevan Pyhä Kolminaisuus -ikoninkin on maalannut haapajärvinen ikonitaiteilija Helena Hyväri.

Arkkienkeli Mikaelista, sielujen saattajasta nimensä saaneessa Mikaelin kappelissa voidaan toimittaa pienimuotoisia hautaan siunaamisia.

Kahvila
Lastenhoitohuone
Wi-Fi

Ronkaalankuja 3, 85800 Haapajärvi