Uutislistaukseen

Kirkon ovet avautuvat kesäkuussa

Kevät on eletty poikkeusoloissa myös seurakunnassa.  Suositusten mukaiset kokoontumisrajoitukset ovat sulkeneet pääosin myös Kristuksen kirkastumisen kirkon ja Seurakuntakodin ovet.  Kesäkuussa kuitenkin ovet aukeavat.

Kristuksen kirkastumisen kirkko

Haapajärven seurakunnassa on monien muiden seurakuntien tavoin tehty digiloikkaa maaliskuusta lähtien.  Jumalanpalveluksia on striimattu Facebookissa, nettivideoita kuvattu ahkerasti ja kokoonnuttu korkeintaan kymmenen hengen porukoilla.  Kesäkuun alusta lähtien kuitenkin yleinen kokoontumisrajoitus laajenee 50:een henkeen, yleisissä tapahtumissa esim. messuissa jopa 500:aan henkeen.  Osallistujamäärää säätelee ennen kaikkea se, kuinka hyvin turvavälit pystytään säilyttämään.  Käytännössä esimerkiksi Kristuksen kirkastumisen kirkossa pidettävään jumalanpalvelukseen voi osallistua kesäkuun alusta enimmillään n. 150 henkeä.  Enää ei siis tarvitse veisata Haapajärven herättäjäjuhlilta tutun virren sanoin, että "seisomme ovellasi".  Kirkossa vietetään aamumessua heti keskiviikkona 3.6.  Sunnuntaina 7.6. vietämme normaalisti messua klo 10.00.  Siitä lähtien sunnuntain jumalanpalveluksissa vuorottelevat messut ja sanajumalanpalvelukset, kunnes voidaan siirtyä kohti normaalimpia aikoja ja kokonaan messujen viettoon.  

Kokoontumisrajoitusten väljentäminen koskee luonnollisesti myös kaikkea muuta seurakunnan toimintaa, mm. hautajaisia, häitä ja muita juhlia.  Koronasta ei kuitenkaan ole päästy eroon, joten kirkossa ja muissa seurakunnan tiloissa säilytetään turvavälit ja kiinnitetään erityistä huomiota hygieniaan mm. ehtoollisen aikana.  Sairaana ei luonnollisestikaan ole syytä osallistua.  Mikäli rajoitukset tai muut kysymykset askarruttavat esim. hääjuhlien osalta, kannattaa olla yhteydessä seurakuntaan.

14.5.2020 11.59