Uutislistaukseen

Veren ääni -konsertissa vanhaa lestadiolaista lauluperinnettä uudella tavalla sovitettuna

Kirkkomme monimuotoiset herätysliikkeet, lestadiolaisuus niiden joukossa, ovat vahva osa pohjoisen hiippakunnan identiteettiä.  Lestadiolaisen liikkeen perinteisiin ovat kuuluneet sävelkulultaan kaihoisat, mutta melodiset Siionin laulut ja Siionin matkalaulut, joista osa on nyt sovitettu uudestaan modernin musiikin keinoin.  Näitä sovituksia kuullaan Oulun hiippakunnan lähetysjuhlien Veren ääni -konsertissa Haapajärven Kristuksen kirkastumisen kirkossa la 3.9.

Veren ääni juliste.png

Konsertti koostuu vanhoista ja harvemmin lauletuista lestadiolaisen lauluperinteen lauluista, jotka on sovitettu uudelleen.  Laulut on tallennettu levyksi, jota on ollut valmistelemassa iso vapaaehtoisten joukko musiikin harrastajia ja ammattilaisia.  Osa levyllä esiintyvistä ammattilaisista, mm. Jippu, Pekka Simojoki ja Jouko Kantola ovat tunnettuja alallaan. 

Levyn julkistamiskonsertti oli Rauhan Sanan Suvijuhlien yhteydessä kesällä 2021, mutta nyt hiippakunnan lähetysjuhlilla konsertti kuullaan toistamiseen, tällä kertaa Haapajärven Kristuksen kirkastumisen kirkossa.  Lähetysjuhlien kokoonpanossa mukana on mm. Jippu sekä Oulun hiippakunnan eteläosan musiikin ammattilaisista ja harrastajista koottu Veren ääni -kollektiivi.  Levyn nimikkolaulun alussa kuullaan otteita  muutamien edesmenneiden Rauhan Sanan saarnaajien, mm. Eemeli Salmen ja Ville Kaikkosen puheista.  Lähetysjuhlien konsertissa otteita lukevat Eemeli Salmen poika emerituspiispa Samuel Salmi ja Ville Kaikkosen tyttärenpoika kirkkoherra Kari Tiirola.

Lähetysjuhlilla lähes 40 vuoden perinne

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia on vietetty lähes 40 vuoden ajan yhteistyössä kaikkien kirkon lähetysjärjestöjen kanssa. Juhlilla perehdytään kirkkomme tekemään lähetystyöhön sekä eri puolilla maailmaa että paikallisella tasolla. Juhlien teema toivottaa jokaisen juhlavieraan tervetulleeksi viettämään iloista viikonloppua sekä nauttimaan hyvästä ohjelmasta ja monipuolisesta musiikista. Tapahtuma on maksuton ja kaikenikäisille avoin.

Järjestelyvuorossa on Oulun hiippakunnan ja Kalajoen rovastikunnan ohella Haapajärven seurakunta, joka kantaa suurimman vastuun juhlien käytännön toteutuksesta. Kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri Matti Laurila iloitsee, että haapajärviset ovat ottaneet haasteen innolla vastaan.  On ollut ilo huomata työntekijöiden ja seurakuntalaisten sitoutuminen järjestelyihin.

17.8.2022 12.03