Veren ääni -konsertissa lauantaina 3.9. klo 19.00 kuullaan vanhaa lestadiolaista lauluperinnettä kokonaan uudella tavalla sovitettuna

Konsertti koostuu vanhoista ja harvemmin lauletuista lestadiolaisen lauluperinteen lauluista, jotka on sovitettu uudelleen.  Laulut on tallennettu levyksi, jota on ollut valmistelemassa iso vapaaehtoisten joukko musiikin harrastajia ja ammattilaisia.  Osa levyllä esiintyvistä ammattilaisista, mm. Jippu, Pekka Simojoki ja Jouko Kantola ovat tunnettuja alallaan.  Levyn julkistamiskonsertti on Rauhan Sanan Suvijuhlien yhteydessä kesällä 2021, mutta nyt hiippakunnan lähetysjuhlilla konsertti kuullaan toistamiseen, tällä kertaa Haapajärven Kristuksen kirkastumisen kirkossa.  Lähetysjuhlien kokoonpanossa mukana on mm. Jippu.  Saarnaajien puheista lukevat lyhyitä otteita levyllä esiintyvien saarnaajien jälkeläiset Samuel Salmi ja Kari Tiirola.  Konsertin lippu maksaa 10 eur.

Juhlilla esiintyvät kuorot ja musiikkiryhmät

• Lehterin kuoro on kuoro koululaisille. Kuoro tukee messun musiikkia laulaen virsiä ja muuta messuun sisältyvää musiikkia. Kuorolaiset toimivat vuorollaan messun kanttoreina. Lehterin kuoroa johtaa kanttori Katri Syrjäniemi
  • Nobile koostuu musiikkia harrastavista, tällä hetkellä naisista ja tytöistä koostuva lauluryhmä. Kuoron laulu on luonteeltaan herkkää, lyyristä tai niin kuin eräs seurakuntalainen sanoi ”keveää ja kukkaista”. Kuoroon ovat tervetulleita myös miehet ja pojat. Kuoroa johtaa kanttori Katri Syrjäniemi
  • Pieni Valo laulaa gospelia ja uudempaa hengellistä musiikkia messuissa, konserteissa, sekä erilaisissa tapahtumissa. Ryhmä ei ole kuitenkaan pelkästään kuoro, sillä se järjestää mm. Pienen Valon –iltoja, retkiä sekä kerran vuoressa oman piknikin. Pientä valoa johtaa Annika Mäkelä
  • Haapalastut on haapajärvinen kansalaisopiston sekakuoro, joka esiintyy säännöllisesti seurakunnan tilaisuuksissa. Kuoroa johtaa Saara Howe.

• Gospelkuoro Pisara on toiminut Nivalan seurakunnassa jo reilun kahdenkymmenen vuoden ajan. Kuoron ohjelmisto koostuu pääosin suomalaisesta gospelista. Johtajana toimii seurakunnan kanttori Anu Rautio ja kuoroa säestää paikallisista soittajista koostuva bändi
  • Semplice on haapajärvinen musiikkiryhmä

• Safarikuoro toimii yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa.  Kuoron  konserteissakin päästään matkalle. Ohjelmistoon kuuluu perinteistä ja uudempaa kirkkomusiikkia, mutta myös lauluja lähetyskentiltä ympäri maailmaa mm. swahiliksi, zuluksi, hepreaksi, mongoliksi ja espanjaksi.

• Freesia tekee ja esittää ylivieskalaislähtöisellä kokoonpanolla  ajassa kiinni olevaa pop-musiikkia.
    Freesia on julkaisuut syksyllä 2021 sinkut ”Pelastathan meidät” ja ”Mä pelkäsin silloin”.