Tervetuloa Oulun hiippakunnan lähetysjuhlille Kalajoen latvoille.  Tänä vuonna teemana on ValoVirtaa.

Teeman taustalla on Kalajoki, jonka pääuoma lähtee Haapajärvellä sijaitsevasta Hautaperän tekoaltaasta.  Teemaa ovat innoittaneet myös suuret sähköön ja sähköistykseen liittyvät investoinnit, joita ollaan parhaillaan Haapajärven alueelle toteuttamassa.  Raamatullisena taustana ovat luonnollisesti Jeesuksen sanat maailman valosta: Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo (Joh. 8:12).

Hiippakunnan lähetysjuhlilla on pitkä perinne.  Ne ovat ainutlaatuiset juhlat myös sen vuoksi, että niillä ovat edustettuna kaikki kirkkomme viralliset lähetysjärjestöt.  Ohjelmassa on lähettien ja lähetysjärjestöjen edustajien sekä piispamme puheenvuorojen lisäksi myös mm. Haapajärveltä lähtöisin olevan europarlaamentikko Elsi Kataisen ajatuksia, Safarikuoron ja paikallisten musiikkiryhmien konsertit sekä Veren ääni -konsertti, joka esittelee lestadiolaisen lauluperinteen lauluja aivan uudella tavalla.  Luonnollisesti kokoonnumme myös yhteiseen messuun kaksikin kertaa päivien aikana.  Lapsille ja nuorille on myös omaa ohjelmaa.

Suurimman vastuun juhlien hyväksi kantaa Haapajärven seurakunta, mutta Kalajoen rovastikunta kokonaisuudessaankin kantaa vastuuta juhlien toteuttamisesta.  Odotamme sinua!

Kari Tiirola

Haapajärven kirkkoherra, Kalajoen rovastikunnan lääninrovasti

Hiippakunnan lähetysjuhlien juliste, kuvassa piirretty Haapajärven kirkko

Tähän tulee tekstiä ohjelmasta...